Dyk ned i samtidskunst

Vi lærer om og af samtidskunst ved at se godt efter, slå ørerne ud og bruge vores fantasi. Vi dykker ned i udvalgte værker, og laver øvelser der kan åbne dem op for samtaler, idéer og forestillinger.

Booking kontakt

Museet for Samtidskunst

Klassetrin

Indskoling (0.-3. klasse)

Fag og læringsmål

Humanistiske fag, Praktiske og musiske fag, Obligatoriske fag og tværfaglige emner, Dansk, Billedkunst, Kreative og musiske udtryksformer, Elevernes alsidige udvikling, Fortolkning, Fremstilling, Kommunikation
Område: 
Roskilde By
Pris: 
1 time: gratis for kommuneskoler i Roskilde (ellers 300 kr) / 2 timer: 200 kr for kommuneskoler i Roskilde (ellers 500 kr)
Årstid: 
Hele året

Når man dykker ned i samtidskunst, gælder det om at se godt efter. Eleverne lærer, som detektiver, at undersøge kunstværkers synlige efterladenskaber, og træner at lytte efter kunstens hjerte. I fællesskab, og med udgangspunkt i dialogbaseret undervisning, bliver vi klogere på samtidskunst og de tanker, opgaver og diskussioner den sætter i gang.

I forløbene på 2 timer laver eleverne egenproduktioner med udgangspunkt i de aktuelle udstillinger, som fremlægges og præsenteres for klassen.